Pauliinan: asun naapurikunnassa, ja olen ollut täällä sairaalaseurannassa. Hoito on ollut erittäin hyvää, ja varsinkin siihen omaan lääkäriini ja gastrohoitajaan on muodostunut lämmin potilassuhde. Nyt vain loppui heillä käytössä olevat konstit HUS-työnjaon mukaan.

Niin ja siitä Remicadesta: sitä on jo vuosien ajan testattu myös muihin lääkkeisiin reagoimattoman CU:n hoidossa, ja tänä syksynä FDA on hyväksynyt sen käytettäväksi myös koliitissa. Suomessakin sitä on vaikeissa koliittitapauksissa jo joitain kertoja käytetty, ja oma lääkärini sitä esitteli edellisellä käynnilläni yhtenä vaihtoehtona.

Japei: Olen käyttänyt erilaisia maitohappobakteerituotteita lähes koko sairastamisaikani, jopa lääkärin suosituksesta. Myös tuota sinun mainitsemaasi valmistetta olen kokeillut. Tähystyksen jälkeen tapanani on "vuorata" suolisto erilaisilla maitohappobakteereilla. Myönnän, että niistä on apua, mutta varmaksi keinoksi en niitä sanoisi. Kuten ehkä sivupalkista huomaat, käytän maitohappobakteereita jatkuvasti tälläkin hetkellä. Kiitos kuitenkin ystävällisestä avuntarjouksestasi.

Muutenkin minua kummastuttaa se, että melko usein saan kuulla siitä tai tästä varmasta hoitokeinosta sairauteeni. Eikö näistä kannattaisi kertoa suoraan alan lääkäreiden yhdistyksille - tai jopa Nobel-komitealle...